Vad sägs om världens absolut första Triple Sec? Ja, det är faktiskt så. Före Cointreau, för alla de andra. Det är precis därför den heter L’Original Combier. Denna berömda likör utvecklades ursprungligen i en enda liten destillationsapparat längst bak i den butik som 1834 öppnades av konditorn Jean-Baptiste Combier och hans fru Josephine Destre i Saumur, Frankrike. L’Original Combier Triple Sec apelsinlikör har producerats i Combier-destilleriet på samma plats kontinuerligt sedan dess med ett unikt hantverk i samma kopparpannor som varit på destilleriet sedan 1800-talet. Det historiska receptet har förblivit oförändrat och det otroliga hantverket skiner igenom i den lena men karaktäristiska apelsinsmaken. Apelsinskal som importeras från Karibien zestas för hand på destilleriet. Inga färg- eller smakämnen tillsätts i den rena destillationen av söta och bittra apelsiner, vatten och socker.
Det finns flera som efterliknar Combier’s Triple Sec, men det finns verkligen bara ett original och helt klart är det så att få lever upp till den helt underbara profil och smak som Original Combier har. Det här är apelsinlikör på riktigt. Vill du att dina drinkar ska smaka som det var tänkt, så är det ingen tvekan om att den här ska in i hyllan.
Varumärke | |
---|---|
Land | Frankrike |
Alkoholhalt | 40% |
Volym (ml) | 350, 700 |
Förslutning | Skruvkork |
Ingredienser | Alkohol (neutral alkohol destillerad på macerat av skal från bitterapelsin och apelsin), socker |
Sockerhalt | 28% (28g / 100ml) |