I Sverige hör vi inte ofta talas om de små persikorna med ett rödare fruktkött som i Frankrike går under namnet Peche de Vigne. Det närmaste vi kommer är väl att kalla dem vingårdspersika eller ibland vild persika. I Frankrike planteras de i raderna på vinodlingen för att ge indikation om sjukdomar eller annat dåligt i odlingen. I Combier’s Creme de Peche de Vigne spelar de däremot huvudrollen – och det med bravur. Den här persikolikören är som en explosion av frukt och gör sig fint både i en fruktsallad eller tillsammans med ett torrt mousserande vin, och förstås i cocktails som till exempel en Perfect Lady eller varför inte som lite Tikisinpiration.
Combier tillverkar sin Crème de Peche de Vigne genom att låta de handplockade persikorna macerera i alkohol i tre månader. Därefter pressas frukten lätt och destilleras. Destillatet blandas sedan med sockerlag.
Varumärke | |
---|---|
Land | Frankrike |
Alkoholhalt | 17% |
Volym (ml) | 700 |
Förslutning | Syntetkork |
Ingredienser | Färska handplockade persikor, macererade och destillerade |
Sockerhalt | 32.5% (32.5g / 100ml) |